Tuinhuis op maat

Een luxe houten tuinhuis op maat? Het is een mooie verrijking van je tuin, je creëert namelijk meer verbinding met het buitenleven. En hoe fijn is het dan om hier maatwerk van te maken. Daarmee zorg je er namelijk voor dat je tuinhuis maximaal aansluit bij jouw wensen, huis en tuin. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van een maatwerk tuinhuis van De TuynKamer en welke stappen je doorloopt.

Dit zijn redenen om een tuinhuis op maat te maken

Wanneer je van plan bent extra leefruimte in je tuin te realiseren, biedt een tuinhuis op maat diverse voordelen.

 • Compleet naar wens: in de eerste plaats omdat je het tuinhuis volledig op maat kunt laten maken. De TuynKamer kan het ontwerp precies aan laten sluiten op jouw wensen, behoeften en de beschikbare ruimte in je tuin. Je bent dus vrij om te kiezen in materialen, specifieke afmetingen, ontwerp en functionaliteiten.
 • Volledig uniek ontwerp: het realistische ontwerp dat de tekenaars van De TuynKamer maken is altijd uniek. Dat betekent dat er geen andere mensen zijn met exact hetzelfde tuinhuis. Daarbij: qua stijl kunnen we het ontwerp perfect passend maken bij je huis en tuin.
 • Optimale functionaliteit: een maatwerk tuinhuis betekent ook dat het ontwerp helemaal ingericht kan worden op de beoogde functionaliteit van het tuinhuis. Of dat nu ingezet wordt als: gastenverblijf, hobbyruimte, tuinkantoor, opslagruimte, praktijkruimte of ontspanningsruimte. We stemmen het volledig af op het gewenste gebruik.
 • Keuze in materialen: je hebt inspraak in het type materialen die gebruikt worden. De TuynKamer adviseert altijd om kwalitatief hoogwaardige materialen te gebruiken die een positieve invloed hebben op de levensduur van het tuinhuis. We willen namelijk altijd een buitenverblijf bouwen dat bestand is tegen weersinvloeden en jarenlang meegaat.
 • Verhoging van woningwaarde: door een tuinhuis op maat in je tuin te plaatsen, heeft dit een positief effect op de aantrekkelijkheid van je woning en draagt het bij aan waardevermeerdering. Zeker wanneer dit een luxe tuinhuis is dat goed ontworpen is en met kwalitatieve materialen gebouwd is.

Zo maak je een tuinhuis op maat

Het TuynKamer-team werkt volgens een vaste methode waarbij we inmiddels tal van tuinhuizen gecreëerd hebben. Van oriëntatie en ontwerp tot aan bouwen en installeren. We volgen daarin een helder proces, waarin we jou als klant stap voor stap meenemen.

 1. Oriëntatie: in de basis is het belangrijk dat jij een beeld hebt van de tuinkamer die je wil laten realiseren. We gaan graag met je in gesprek om jouw wensen, eisen en overige randvoorwaarden in kaart te brengen. Je bent ook van harte welkom in onze showtuin om inspiratie op te doen of bekijk onze reeds opgeleverde projecten.
 2. Ontwerp: vanuit de vastgestelde criteria maken we een realistisch ontwerp van jouw toekomstige tuinhuis. Alle wensen en eisen worden hierin meegenomen om tot een gedetailleerde tekening te komen. Gelijktijdig presenteren we een prijsopgave voor materialen, vergunningen en planningen. In overleg kunnen we altijd zaken aanpassen in afmetingen, materialen, functionaliteiten, afwerking etc.
 3. Realisatie: in onze werkplaats prepareren we alle componenten voor zover mogelijk en maken we het gereed voor transport en montage. We vervoeren alle materialen zorgvuldig naar de locatie en daar zullen onze vakmensen het tuinhuis installeren. Daarbij streven we er altijd naar om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor zowel jou als je buren.
 4. Nazorg: we bouwen het tuinhuis en zorgen voor de gewenste afwerking. Zodra het tuinhuis op maat gereed is voor oplevering, lopen we alles uitgebreid na. Zijn er toch nog kleine aanpassingen gewenst? Dan pakken we die uiteraard op. Het is namelijk ons doel dat jij volledig tevreden bent over het gerealiseerde tuinhuis of buitenverblijf.

Tijd, aandacht en ervaring

Het ontwerpen en bouwen van hoogwaardige maatwerk tuinhuizen vraagt om tijd, aandacht en ervaring. Vandaar dat je op onze website geen online 3D-configurator vindt. Hoewel het leuk klinkt om snel zelf iets samen te stellen, bieden wij je liever een realistische tekening van je nieuwe droom tuinhuis. Daarin kunnen we namelijk gericht al jouw wensen en eisen meenemen. Dat is wat ons betreft de eerste stap naar een tuinhuis van topkwaliteit.

Tuinhuis op maat: inspiratie

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Een cliché, maar o zo waar. Vandaar dat we absoluut aanraden bij onze opgeleverde projecten te kijken. Laat je namelijk inspireren door andere prachtige tuinhuizen en buitenverblijven. Bekijk deze projecten:

 • Tuinhuis Epe: in de bosrijke omgeving van Epe realiseerden we dit prachtige tuinhuis. Voorzien van eikenhout, riet en grote stalen schuifdeuren.
 • Tuinhuis Doesburg: een modern en stijlvol tuinhuis in Doesburg. Een Red Cedar hout constructie, gecombineerd met een wit geverfde Red Cedar daklijst en mooie glazen schuifdeur.
 • Tuinhuis Hellevoetsluis: een landelijke uitstraling voor dit tuinhuis met eiken constructie, gecombineerd met zwart Zweeds rabat wanden.

Dat tuinhuizen veelzijdig zijn is inmiddels hopelijk duidelijk. We schreven eerder al over een eiken tuinhuis, tuinhuis met rieten dak, tuinhuis met zadelzak en tuinhuis met overkapping. Wat je wensen ook zijn, het team van de TuynKamer maakt jouw droom tuinhuis volledig op maat. Een luxe tuinhuis kunnen we dus compleet maken zoals jij dat voor ogen hebt. Daarnaast bouwen we ook:

Maatwerk tuinhuis? Maak een afspraak

Wanneer je jouw droom tuinhuis wil creëren zijn onze vakmensen de aangewezen experts om je hierbij te helpen. Wil je sparren over de mogelijkheden? Of juist inspiratie opdoen in onze showtuin? Maak een afspraak en wij zorgen dat jij in je tuin optimaal kunt genieten van het buitenleven. We verbinden jouw huis en tuin nóg beter met elkaar.

Tuinhuis op maat - De TuynKamer
Tuinhuis op maat
Tuinhuis glazen schuifdeuren

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Geen maatwerk? Kies ons prefab tuinhuis

Passie. Maatwerk en perfectie.

Toch interesse in een prefab tuinhuis? Ook dat kan De TuynKamer realiseren. We hebben 3 standaardmodellen die elk in 2 maten beschikbaar zijn. Deze hoogwaardige buitenverblijven kunnen binnen 1 dag geplaatst en geïnstalleerd worden. Dit is een ideale oplossing wanneer je niet specifiek zoekt naar een volledige maatwerkoplossing, maar wel snel een kwalitatief tuinhuis wil. Bekijk onze prefab modellen en we geven je een gerichte offerte op basis van je doorgegeven keuzes.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.