Vijf voordelen van een buitenkantoor

Sinds de corona pandemie werken we veel meer thuis. De meeste mensen werken aan de keukentafel of in een aparte ruimte, bijvoorbeeld op zolder of de studeerkamer. Maar wist je dat je buiten ook een werkruimte kunt maken? In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van een buitenkantoor, ook bekend als tuinkantoor.

1. Je houdt werk en privé gescheiden
Een buitenkantoor is een goede manier om werk en privé gescheiden te houden. Zeker als je in een ruimte werkt waar jouw andere huisgenoten ook zijn, dan kan dat voor afleiding zorgen. Bovendien is een buitenkantoor ook ideaal als er klanten of andere collega’s langskomen. Ze kunnen via de poort naar binnen komen, waardoor ze niet bij je binnen hoeven te komen.

2. Je bespaart energie
Het buitenkantoor is volledig geïsoleerd, waardoor het vaak niet nodig om een verwarming te plaatsen in jouw kantoor. Door de grote ramen in de unit kan het zonlicht makkelijk binnen komen en de unit in de winter verwarmen. Hierdoor heb je geen extra energiekosten voor jouw tuinkantoor. Daarnaast hoef je jouw woning niet te verwarmen wanneer je in jouw buitenkantoor zit en er verder niemand thuis is. Dit kan ook aanzienlijk schelen op de energierekening.

3. Een buitenkantoor is multifunctioneel inzetbaar
Een buitenkantoor in de tuin hoeft natuurlijk niet alleen als werkplek te fungeren. Het is ook de ideale plek om een speelkamer voor de kinderen te maken. Of een plek waar jij je hobby kunt uitoefenen. Je kunt bijvoorbeeld een atelier maken voor jouw schilderijen of andere kunstwerken. Of wat dacht je van een logeerkamer? Het is dan wel verstandig om een iets groter tuinkantoor te (laten) maken, zodat je de ruimte kunt opsplitsen.

4. Je kunt genieten van de omgeving
Een buitenkantoor zorgt ervoor dat je kunt genieten van de frisse lucht en de natuur in jouw tuin. Door voor grote ramen te kiezen, lijkt het ook daadwerkelijk of je buiten aan het werk bent. Hierdoor geniet je van de omgeving en ervaart je rust. Hierdoor wordt je een stuk productiever.

5. Een buitenkantoor kan financiële voordelen hebben
Wist je dat de kosten van een tuinkantoor fiscaal aftrekbaar kan zijn? Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder hoe je de ruimte benut en de eigenschappen van de werkruimte. Zo moet het om een zelfstandige werkruimte gaan met eigen sanitaire voorzieningen. Onze tuinkantoren voldoen in ieder geval aan die eisen.

Tuinkantoor buitenkantoor
Tuinkantoor gastenverblijf
Tuinkantoor tuinhuis

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Binnen één werkdag een buiten kantoor geplaatst in jouw tuin

Passie. Maatwerk en perfectie.

De afgelopen jaren is de vraag naar op maat gemaakte tuinkantoren gestegen. En dat snappen wij heel goed, want het is best veel werk als je zelf een kantoor moet maken. Onze ontwerpers zijn tot het uiterste gegaan om luxe, stijl en comfort te verweven in een aantal unieke modellen. Volledig geïsoleerd, voorzien van verwarming met optioneel een uitbreiding met keukenblok en sanitair.

Met de grote glazen ramen is de natuur nooit ver weg. Benieuwd naar de kosten en wat wij voor je kunnen betekenen? Maak een keuze uit onze stijlvolle en duurzame tuinkantoormodellen in verschillende formaten of vraag een offerte aan.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.