Buitenverblijf: dit zijn zaken om rekening mee te houden

Wanneer je overweegt om een luxe buitenverblijf in je tuin te laten bouwen zijn er diverse aspecten om rekening mee te houden in de oriëntatiefase. In dit artikel gaan we dieper in op verschillende belangrijke vragen die aan bod komen.

Een luxe buitenverblijf

Thuis, het is voor de meeste mensen de fijnste plek op de wereld. En hoe prettig is het om hier een nog mooiere plek van te maken. Een luxe buitenverblijf is absoluut een verrijking. Het geeft je extra leefruimte om te ontspannen, werken of te sporten. Daarbij haal je meer uit je tuin door een bijgebouw te plaatsen. Je zorgt namelijk voor extra verbinding met het buitenleven. Buiten, maar toch binnen.

Maar wat zijn zaken die je absoluut mee moet nemen tijdens het oriëntatieproces om een luxe buitenverblijf aan te schaffen?

Wat zijn mijn specifieke behoeften en wensen voor het buitenverblijf?

In de eerste plaats is het verstandig om voor jezelf een helder beeld te schetsen. Wat is het doel van het buitenverblijf? Waar ga ik het voor gebruiken en aan welke eisen moet het voldoen? Dat vormt voor jou het vertrekpunt en maakt dat je gemakkelijker keuzes kunt maken in de ontwikkeling van het buitenverblijf.

Welke voorzieningen en faciliteiten zijn belangrijk voor het buitenverblijf?

Bij De TuynKamer maken we luxe buitenverblijven op maat. Dat betekent dat we aan nagenoeg alle eisen en specificaties kunnen voldoen. De vraag is dus: waar wil jij het buitenverblijf voor inzetten? Wanneer het een tuinkantoor wordt zijn sanitaire voorzieningen benodigd. Of wanneer het een gastenverblijf of poolhouse betreft, is het belangrijk om een badkamer of douche te realiseren. Kortom: bedenk welke voorzieningen essentieel zijn voor jouw toekomstige buitenverblijf.

Waar wil ik het buitenverblijf plaatsen?

Een bepalende factor voor het buitenverblijf is natuurlijk waar het gepositioneerd wordt in je tuin. We geven altijd advies wat de best mogelijke positie is, zodat je er maximaal van kunt genieten. Dat komt weer van pas bij bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of überhaupt om de ruimte in je tuin optimaal te benutten. Als je zelf nog geen duidelijke plek in gedachten hebt, dan adviseren we je graag.

Wat is mijn budget en welke investeringen zijn benodigd?

Voor ieder bouwproject dat gerealiseerd wordt, is het een belangrijk uitgangspunt: het beschikbare budget. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van een buitenverblijf. Breng daarom vooraf in kaart welke range voor jou realistisch is. Op basis van dat budget kunnen wij het best mogelijke advies geven in materialen en opties. Het voordeel van onze maatwerkaanpak is dat we een ontwerp kunnen maken dat volledig aansluit bij jouw wensen en budget. Wil je meer weten over de kosten? Vertel ons over je wensen en wij geven je een goede indicatie.

Hoe ziet het proces eruit rondom het ontwikkelen van een buitenverblijf?

Bij het ontwikkelen van een luxe buitenverblijf werkt De TuynKamer altijd volgens een vast proces.

  1. We starten met de oriëntatiefase, waarin we je graag onze opgeleverde projecten laten zien. Geef vooral je wensen en ideeën door, dat zijn zaken die wij mee kunnen nemen in het ontwerp.
  2. Op basis van jouw wensen starten we de ontwerpfase. We maken een gedetailleerde tekening waarin we jouw droom bijgebouw tot leven laten komen. Inclusief een overzicht van materialen, vergunningen en planning.
  3. Wanneer het voorstel akkoord is, starten we met de realisatie van je buitenverblijf. Onze vakmensen treffen alle voorbereidingen in de werkplaats en op locatie bouwen zij het buitenverblijf.
  4. Zodra het buitenverblijf opgeleverd is, kijken we samen of alles naar wens is. Eventuele kleine aanpassingen kunnen we uiteraard doorvoeren.

Hoe zit het met vergunningen en bouwvoorschriften bij een buitenverblijf?

Bij ieder bouwproject dat we starten brengen we in het voorstadium in kaart wat de wet- en regelgeving is in het specifieke gebied. We zorgen ervoor dat het ontwerp altijd aan de lokale en landelijke bouwvoorschriften voldoet. En indien er een bouwvergunning aangevraagd moet worden, nemen wij die zorg voor je uit handen.

Waarom een professionele partij inhuren om buitenverblijf te bouwen?

Wanneer je een buitenverblijf in je tuin wil realiseren, is het prettig dat dit op kwalitatieve wijze gebeurd. Zodat je zeker weet dat er veilig gewerkt wordt, met hoogwaardige materialen en op een duurzame manier. Je wil immers dat het bijgebouw in de lengte der jaren blijft staan. De vakmensen van De TuynKamer hebben jarenlange ervaring in maatwerk houtbouw. Daarbij ontwerpen en bouwen we hoogwaardige buitenverblijven in het hogere segment.

Hebben jullie buitenverblijf referentieprojecten?

De afgelopen jaren hebben we diverse prachtige buitenverblijven mogen bouwen.

  • Luxe buitenverblijf Bilthoven: dit luxe bijgebouw van eikenhout is voorzien van ruime zithoek, keuken, badkamer en zolder. Het vormt een compleet gastenverblijf.
  • Luxe buitenverblijf Uden: dit eiken buitenverblijf sluit perfect aan bij de natuurlijke indeling van de tuin en boerderijwoning.
  • Luxe buitenverblijf Apeldoorn: maximaal genieten van het buitenleven, comfort en ontspanning met dit luxe bijgebouw in de achtertuin van een woning.

Bekijk onze reeds opgeleverde projecten om een beter beeld te krijgen en inspiratie op te doen. We bouwden meerdere luxe buitenverblijven en overige bijgebouwen.

luxe buitenverblijf lounge
Luxe buitenverblijf - De TuynKamer

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Plan een adviesgesprek

Passie. Maatwerk en perfectie.

Wanneer je aan het oriënteren bent over de mogelijkheden, kan het zinvol zijn om te sparren met onze specialisten. We horen namelijk graag je wensen om je vervolgens het best passende advies te geven. Daarmee komt je droom buitenverblijf een stapje dichterbij. Neem contact met ons op en plan vrijblijvend een afspraak.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.