Een tuinhuis met rieten dak

Wanneer je jouw huis wil verrijken met een prachtig buitenverblijf dan is een tuinhuis rieten dak een perfect passende oplossing. Dat staat namelijk garant voor een luxe uitstraling die past bij de sfeer van je huis. Onze tuinhuizen en tuinkamers bestaan uit eikenhouten constructies en worden vaak afgewerkt met een rieten dak.

Tuinhuis met landelijke uitstraling
De combinatie van eikenhout en rieten kap zorgt voor een warme en landelijke uitstraling van het bijgebouw. Het geeft een chique tint aan het tuinhuis rieten dak en past daarom perfect in je tuin. Aan de binnenzijde werken we het dak af met houten sporen en een rietenspreilaag of een volledige afwerking met eikenhouten platen. Dit alles geeft het bijgebouw een rustieke uitstraling. Klinkt dat als muziek in de oren? Bekijk dan hier wat we voor jouw tuin kunnen bouwen:

Dak exterieur: kies voor rieten dak
Wanneer je kiest voor een tuinhuis of tuinkamer in de tuin, is het mogelijk om het type dakbedekking zelf te kiezen. Je kunt in feite zelfs het type dak zelf kiezen. Ga je voor een plat dak, pannendak of rieten dak? Als je kiest voor een dakafwerking met riet dan ga je voor een natuurlijke uitstraling. Riet is uiterst duurzaam en gaat daarom lang mee. Een rieten dak biedt daarnaast ook een uitstekende weerstand tegen allerlei weeromstandigheden. Omdat een rieten dak ook goed past bij de eikenhout constructie, ontstaat er een mooi geheel. Alles past daarbij in dezelfde landelijke stijl.

Voorbeeldprojecten: tuinhuis met rietdak
Inmiddels hebben we een flinke dosis ervaring in het opleveren van exclusieve buitenprojecten voorzien van eikenhouten constructies en rieten daken. We weten wat we doen en waar een project om vraagt. Bekijk bijvoorbeeld dit opgeleverde poolhouse met rieten dak in Cromvoirt. Of dit luxe buitenverblijf in Apeldoorn of dit luxe buitenverblijf in Enschede. Liever een tuinhuis met rieten dak? Zoals je ziet zijn de mogelijkheden grenzeloos.

Waarom kiezen voor een tuinhuis rieten dak?
In de eerste plaats is een rieten dak voor veel mensen prachtig. En daar kunnen we ze geen ongelijk in geven! Dit type dak geeft vaak een authentiek en nostalgisch gevoel aan het bijgebouw. Het geeft het een unieke uitstraling. Daarnaast ventileert een rieten dak ontzettend goed en is het een relatief lichte constructie op het dak. Het riet vormt in feite een deken dat op het dak gelegd wordt. Er worden verschillende lagen gelegd, waarbij van onder naar boven gewerkt wordt. Het riet wordt netjes afgesneden en er ontstaat een zeer strakke afwerking. Wanneer een rieten dak goed onderhouden wordt, gaat het zeker 25 jaar mee. Belangrijk hierbij is wel dat het een steile hellingshoek heeft en er geen schaduw op het dak staat. Daardoor kan het riet namelijk sneller drogen na een regenbui. Echte garanties op levensduur zijn overigens lastig te geven omdat er veel factoren zijn die invloed op de kwaliteit van het dak kunnen hebben.

Waar moet ik op letten bij een rieten dak?
Een nieuw rieten dak voor een tuinhuis of ander soort bijgebouw dient natuurlijk op een sterke, kwalitatieve manier gemaakt te worden. Wanneer dit goed wordt uitgevoerd dan kent het rieten dak een lange levensduur. Dit wordt echter wel bepaald door het ontwerp, de materialen die gebruikt worden en natuurlijk de nauwkeurigheid waarmee het dak met riet afgedekt wordt. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de juiste hellingshoek gecreëerd wordt, dat zorgt ervoor dat de afwatering goed verloopt. En dat is weer beter voor het riet. We werken samen met getalenteerde rietdekkers met jarenlange ervaring in het plaatsen van rieten daken. Hierbij voldoen zij aan alle kwaliteitseisen. Vanzelfsprekend dat het timmerwerk ook van belang is en nauwkeurig dient te gebeuren. Wij leveren het volledige buitenverblijf op, van ontwerp tot productie en installatie. Daarmee nemen we dus van begin tot eind alles voor je uit handen.

Is een rieten dak brandgevaarlijk?
Het is een gedachte die bij veel mensen opkomt zodra een rieten dak ter sprake komt: is dat niet brandgevaarlijk? Daar kunnen we duidelijk over zijn: een rieten dak brandt niet vaker dan andere daken. Het komt in de praktijk namelijk nauwelijks voor dat een rieten dak in brand vliegt door vuur van buitenaf. Vonken uit een schoorsteen of open haard worden, onder normale omstandigheden, gewoon gedoofd. Rieten dakbedekking bestaat namelijk uit een heel dik deken van riet en dat vat niet snel vlam. Er zijn natuurlijk altijd preventieve maatregelen die je kunt treffen. Denk aan een blusinstallatie of jaarlijks onderhoud van de schoorsteen. Anderzijds is het slim om de binnenzijde van het dak te voorzien van brandwerende bekleding. Heb je vragen hierover? Neem dan gerust contact op.

Tuinhuis rieten dak eikenhout - De Tuyn-kamer

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Volledig maatwerk: creëer de tuinkamer die bij je past

Passie. Maatwerk en perfectie.

In alle gevallen kunnen we je nieuwe bijgebouw volledig op maat maken. De constructie bestaat uit diverse componenten, die volledig naar eigen wens te maken zijn. Door de verschillende componenten samen te voegen ontstaat je luxe, droom bijgebouw. Ter inspiratie hebben we enkele componenten benoemd op onze website. Denk hierbij aan componenten als de fundering, onderbouw, buitenwanden, binnenwanden, dak interieur, dak exterieur, dak afwerking, vloerafwerking, kozijnen en schuif- en vouwdeuren.

Elke component kent verschillende varianten. Samen met jou overleggen we welke componenten het beste passen en bijdragen aan de wensen die je hebt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook volop mogelijkheden qua afmetingen en positionering in de tuin. Onze adviseurs helpen je om weloverwogen keuzes te maken. En zo ontstaat uiteindelijk jouw droomtuinhuis.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.