Tuinhuis zadeldak

Een tuinhuis zadeldak is een zeer gangbaar type dak, dat bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakschilden die elkaar in de nok snijden. Dankzij de hellende constructie van het zadeldak ben je verzekerd van een vlotte afvoer van het hemelwater. Dit type dak is zeer stevig en bestand tegen hevige windstoten. Doordat zadeldaken zo gangbaar zijn, passen ze bij bijna elke stijl woning. Een tuinhuis met zadeldak is in veel verschillende soorten tuinen te plaatsen.

Wat is een zadeldak?
Een dak waarbij de hellingshoek van de beide dakvlakken 15 graden of meer is, wordt een zadeldak genoemd. Naarmate deze hoek groter wordt, zal het dak hoger worden en ontstaat er daardoor meer ruimte in het tuinhuis. Dit houdt in dat het ook mogelijk wordt om een extra verdieping te maken. De steengoede afwatering maakt het dak duurzaam, het verhoogt namelijk de gemiddelde levensduur van het zadeldak. De dakbedekking van een zadeldak is heel divers. Bij De TuynKamer bouwen we in de praktijk het vaakst exclusieve tuinhuizen met rieten daken of pannendaken.

Tuinhuis: een plat of schuin dak?
Tuinhuizen zijn er in duizend-en-een varianten. Dat geldt ook voor luxe tuinhuizen, deze zijn namelijk volledig op maat te maken. Een belangrijk punt waarop je een tuinhuis kunt onderscheiden is het type dak. Kies je voor een plat dak of schuin dak? Een tuinhuis met plat dak is over het algemeen eenvoudiger te realiseren. Het heeft daarnaast een moderne uitstraling. En het past daarom ook uitstekend bij modernere woningen.

In de praktijk kiezen veel mensen echter voor een schuin, ook wel hellend dak. Een tuinhuis met zadeldak geeft een extra decoratief element aan het tuinhuis. Het past zeer goed in landelijke tuinen. Er zijn verschillende soorten dakbedekking mogelijk, waaronder een rieten dak of pannendak. Het voordeel van een zadeldak is dat deze beter bestand zijn tegen zware belastingen, dankzij de driehoekige vorm. Daarnaast ontstaat er ook een betere afvoer van het regenwater, vanwege de helling.

Luxe buitenverblijf met zadeldak
Het tweede project dat we uitlichten is een luxe buitenverblijf, geplaatst in Apeldoorn. Dit project heeft ook een zadeldak en is voorzien van een mooi rieten dak als dakbedekking. Zo kun je duidelijk het verschil zien tussen de verschillende stijlen die er mogelijk zijn. Dit luxe tuinhuis met zadeldak is voorzien van uit 3 delen bestaande vouwwanden, die volledig zijn te openen. De afwerking met het rieten dak geeft het buitenverblijf een landelijke en natuurlijke uitstraling. Dit type dak is duurzaam en bestand tegen allerlei weersinvloeden.

Exclusieve tuinhuizen op maat
Een tuinhuis vormt de fundering en het hart van iedere tuin. Het is een plek om samen te komen en te genieten van het buitenleven. Onze exclusieve tuinhuizen ademen luxe en comfort. Dat komt in onze ontwerpstijl in de kleinste details tot uiting. Daarin bieden we jou de mogelijkheid om alle elementen, van begin tot eind, zelf samen te stellen. In ons werk staan hoogwaardige materialen en vakmanschap centraal.
Een zadeldak geeft een tuinhuis een upgrade in stijl en uitstraling. Het is chique en past perfect in een landelijke tuin. Daarnaast sluit het zadeldak aan bij de meeste woonhuizen, die ook voorzien zijn van hellende daken. Al onze tuinhuizen zijn volledige maatwerk bouwprojecten. We maken graag een luxe tuinhuis dat compleet aansluit bij je wensen. Weet jij al precies wat je wil?

Luxe tuinhuis met overkapping?
Een luxe tuinhuis biedt de ideale oplossing voor extra woonoppervlakte in de tuin. Een tuinhuis of buitenverblijf is natuurlijk voor verschillende doeleinden te gebruiken. Of het nu gaat om een gastenverblijf, werkkamer, loungeruimte, poolhouse of sportruimte. Jouw exclusieve tuinhuis vormt een stijlvol buitenverblijf. Dankzij het zadeldak is er extra opbergruimte in de nok van het tuinhuis. Door met ramen, schuifdeuren en vouwdeuren in glas, staal en aluminium te werken creëren we een fenomenaal uitzicht. We halen het buitenleven naar binnen, geniet van een oase van rust in je nieuwe tuinhuis.

Maatwerk of standaardmodel?
Een tuinhuis met zadeldak is altijd maatwerk. Alle componenten zijn volledig op maat te maken. Net als de afwerking waarbij we kunnen voldoen aan je wensen. Hierin kijken we altijd hoe we samen tot een uniek ontwerp kunnen komen dat luxe en klasse uitstraalt.
Heb je liever een standaardmodel? Dat kan uiteraard ook. In onze fabriek maken we ook prefab tuinhuizen. Het grote voordeel? Deze prefab modellen worden binnen 1 dag geplaatst in je tuin. Daarmee voorkom je langdurige overlast en werkzaamheden in en rondom de tuin.

Veranda Eiken Overkapping - Tuinhuis Zadeldak De TuynKamer
Tuinhuis Zadeldak - Kapschuur Zuidland Dakpannen Eiken Hout
Tuinhuis Zadeldak Rieten Dak - De TuynKamer

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Bezoek onze showtuin en doe inspiratie op

Passie. Maatwerk en perfectie.

Onze adviseurs helpen je graag op weg om tot een prachtig ontwerp te komen. Hierbij kijken we samen met jou naar je wensen en eisen. Qua positionering, afmetingen, materialen en afwerking. Op deze manier ontwikkelen het tuinhuis van je dromen. Wil je ideeën opdoen? Bezichtig dan onze showtuin. We geven je dan ook persoonlijk advies. Maak een afspraak of bel 0418-745158.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.