Is een tuinkantoor fiscaal aftrekbaar?

Als je overweegt om een tuinkantoor te plaatsen in jouw tuin, zijn er mogelijkheden om hiervoor fiscaal voordeel te behalen. Hieronder vindt je uitleg over de regels omtrent deze aftrek en of je in aanmerking komt voor deze voordelen.

Wat is aftrekbaar?
Onder bepaalde voorwaarden zijn de ondernemingskosten die u maakt in jouw tuinkantoor 100% aftrekbaar. Het is in sommige gevallen zelfs mogelijk om een deel van de WOZ-waarde af te trekken van je belasting! Dit kan het runnen van jouw onderneming vanuit tuinkantoor aantrekkelijker maken dan vanuit je eigen woning. Onder voorwaarden zijn de ondernemingskosten die zijn gemaakt in jouw tuinkantoor 100% aftrekbaar.

Wat zijn de voorwaarden?
Er zijn drie belangrijke regels waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze aftrek:

  • Eigen sanitaire voorziening: Jouw tuinkantoor moet beschikken over een eigen toilet om in aanmerking te komen als aftrekpost. Wij verkopen zulke tuinkantoren.
  • Een eigen ingang Jouw tuinkantoor moet bereikbaar zijn via een eigen ingang. Het is dus niet de bedoeling dat je via jouw woning naar je tuinkantoor loopt.
  • Minimaal 70% van jouw inkomsten uit werk in jouw tuinkantoor: Onder inkomsten uit werk vallen: winst, inkomsten uit loondienst, uitkeringen en bijverdiensten uit overig werk. Deze inkomsten moeten minimaal 70% van je totale inkomsten beslaan. Bovendien moeten ze voor 70% actief verdiend zijn vanuit jouw tuinkantoor. Je moet jaarlijks controleren of je aan deze voorwaarde voldoet.

Als je op zoek bent naar een tuinkantoor dat geschikt is voor fiscale aftrekbaarheid, dan zijn onze tuinkantoren zeker het overwegen waard. Onze tuinkantoren zijn namelijk allemaal voorzien van een eigen ingang en hebben de optie om uitgerust te worden met een toilet. Dit betekent dat onze tuinkantoren voldoen aan de belangrijkste voorwaarden om fiscaal aftrekbaar te zijn en daardoor een slimme keuze kunnen zijn voor ondernemers die graag vanuit huis willen werken.

Wij kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste tuinkantoor en adviseren over de fiscale mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Prefab tuinkantoor
Geïsoleerd tuinkantoor
Prefab tuinkantoor interieur met bureau

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Controleren of uw tuinkantoor fiscaal aftrekbaar is?

Passie. Maatwerk en perfectie.

Om te controleren of een tuinkantoor voor jou fiscaal aftrekbaar zou zijn, kun je gebruikmaken van de rekenhulp van de overheid.

Zoals altijd is het belangrijk om voor de zekerheid nog navraag te doen bij een fiscalist of boekhouder voordat je een tuinkantoor koopt met als doel het fiscaal aftrekbaar te maken. Elk individueel geval kan verschillen en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je aan alle voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de fiscale aftrek.

Wil je de mogelijkheden bespreken of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar!

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.