Tuinkamer aan huis

Een luxe tuinkamer aan huis? Dat is echt een verrijking van je woongenot. En dat is super waardevol, want er is maar één plek op aarde waar je écht thuis bent. Dat is de plek die je deelt met je gezin, huisgenoten, familie en vrienden. Het is volstrekt logisch om je thuis zo mooi, comfortabel en luxe mogelijk in te richten, nietwaar? Met een tuinkamer aan huis als extra leefruimte aan huis creëer je een aanvullende plek voor iedereen.

Verlengstuk van je huis: een tuinkamer

Het buitenleven nodigt uit. Het is heerlijk om dicht bij de natuur en buitenlucht te leven. Met een tuinkamer aan huis realiseer je extra luxe leefruimte waar je gedurende alle 4 de seizoenen optimaal kunt genieten. Een hoogwaardige tuinkamer is de perfecte oplossing om ook tijdens het vochtige, koude weer in de herfst en winter te genieten van het buitenleven.

Wat is een tuinkamer aan huis?

Mensen vergelijken een tuinkamer regelmatig met een veranda. Een veranda is echter vaak een open buitenruimte, dat gevestigd is aan het woonhuis. Het grote verschil met een tuinkamer is dat het hier normaliter een afgesloten buitenruimte betreft. We plaatsen namelijk stalen of aluminium ramen of schuif- en vouwdeuren. Een groot pluspunt hiervan is dat de warmte in de tuinkamer behouden blijft. Je kunt dus ook in hartje winter genieten van het buitenleven en uitzicht. De tuinkamer is daarnaast ook een verlengstuk van je huis, omdat het direct aan het woonhuis verbonden wordt.

Laat de tuinkamer matchen bij het huis

Een tuinkamer sluit meestal naadloos aan bij het woonhuis, de twee gebouwen worden namelijk met elkaar verbonden. In dat geval is het ook belangrijk dat de stijl van de tuinkamer aan huis ook past bij de rest van het huis. In het ontwerp houden we hier dan ook nadrukkelijk rekening mee. We kiezen hierbij altijd voor kwaliteit, luxe en comfort. Maar qua materialen, kleuren en vormen zorgen we dat de stijl past bij jouw woonhuis en wensen. We creëren een perfecte harmonie tussen de verschillende gebouwen.

Waar op letten bij tuinkamer aan huis?

Ben je op zoek naar een tuinkamer als aanvulling op je bestaande woonhuis? Let er dan goed op dat je de volgende aspecten in ogenschouw neemt. Want een tuinkamer aan huis is altijd een maatwerkoplossing, je kunt het dus volledig naar wens laten maken. Echter, er zijn wel een aantal belangrijke keuzes te maken.

 • Hoe ga je de ruimte gebruiken? Een thuiskantoor, ontspanningsruimte of hobbyruimte? De functie van de ruimte heeft namelijk effect op het ontwerp en inrichting.
 • Zijn er vergunningen benodigd? Het is altijd slim om de plaatselijke bouwvoorschriften en vergunningseisen te controleren. Er kunnen specifieke regels gelden rondom hoogte, grootte of locatie van bijgebouwen.
 • Welke stijl wil je creëren? We adviseren altijd om met veel glas te werken om openheid te realiseren. En denk na in hoeverre de stijl moet passen bij je huis en omgeving.
 • Gebruik van de juiste materialen: De TuynKamer werkt uitsluitend met kwalitatieve materialen en waar mogelijk kiezen we voor duurzame materialen. De tuinkamer aan huis wordt ook volledig geïsoleerd zodat er een prettig leefklimaat ontstaat.
 • Zonlicht en verlichting: Bij de positionering van de tuinkamer houden we rekening met natuurlijk zonlicht. Dit kan ook een positief effect hebben op zonwering en isolatie. Daarnaast maken we slimme verlichting binnen én buiten de tuinkamer.
 • Een goede ventilatie: We zorgen voor voldoende ventilatiemogelijkheden, zodat ramen of schuifdeuren open kunnen. Of de inbouw van een ventilatiesysteem. Dit is zeker op zomerse dagen een uitkomst.
 • Budget en planning: Het team van de TuynKamer geeft je te allen tijde een heldere planning met realistisch budget. Je weet in elke fase van het proces waar je aan toe bent. En wij bouwen vervolgens jouw droom tuinkamer aan huis.
 • Let op goede toegankelijkheid: In het ontwerp zorgen we altijd dat de ruimte optimaal gebruikt wordt én maken we een goede en gemakkelijke toegang vanuit het huis en de tuin.
 • Verduurzamen? Een tuinkamer aan huis is natuurlijk extra woonoppervlakte aan huis. Dat biedt ook allerlei mogelijkheden om te verduurzamen. De tuinkamer wordt standaard volledig geïsoleerd opgeleverd en we werken met natuurlijke materialen. We bespreken graag de wensen rondom bijvoorbeeld zonnepanelen of andere maatregelen.

Tuinkamer aan huis: altijd maatwerk

Ieder huis is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Daarbij heeft ieder mens ook zijn eigen wensen, budget en mogelijkheden. Vandaar dat we altijd in gesprek gaan om jouw droom tuinkamer te realiseren. We bespreken zaken als stijl en esthetiek, kijken naar vormen, kleuren en materialen. Daarnaast hebben we ook een scherp oog op praktische zaken. Waarvoor ga je de ruimte gebruiken? En hoe kunnen we dat zo inrichten dat in alle behoeftes wordt voorzien? Daar bijt het team van De TuynKamer zich in vast om tot een prachtig 3D-ontwerp te komen van jouw nieuwe tuinkamer.

Een tuinkamer van De TuynKamer is dus volledig maatwerk. Maar om je een beeld te geven van de mogelijkheden geven we wat meer inzicht in de diverse componenten. Dit geeft je een beeld van wat we kunnen realiseren. Ieder aspect vormt een eigen, maar zeker even belangrijk, onderdeel van het grote geheel.

 • Onderbouw tuinkamer: poeren en constructies onder de wand vormen het fundament van iedere tuinkamer aan huis. We bieden verschillende maten hardstenen poeren. Daarnaast gebruiken we vaak hardsteen onder de wand om te zorgen dat de wand niet in aanraking komt met de grond. Hierdoor trekt er geen vocht in het hout. Een andere optie is om te werken met gemetselde borstwering.
 • Constructie tuinkamer: we gebruiken in onze constructies het hout dat het beste geschikt is voor tuinkamers. Denk hierbij aan een eiken constructie, Douglas constructie, Red Cedar constructie of geverfde constructie. We werken enkel met de beste materialen.
 • Buitenwanden tuinkamer: je wil jouw tuinkamer natuurlijk de juiste uitstraling meegeven. Hierin spelen buitenwanden een belangrijke rol. Denk aan Zwart Zweeds rabat, Eiken Zweeds rabat, Eiken verticaal halfhouts of cementgebonden stucwerk. Ieder met een eigen uitstraling, maar allen van hoge kwaliteit.
 • Dak exterieur tuinkamer: een plat dak of schuin dak? Alles is mogelijk bij De TuynKamer. Kies bijvoorbeeld voor een rieten dak of pannendak. Onze vakmensen weten hoe ze het perfecte dak moeten realiseren.
 • Vloerafwerking tuinkamer: vaste grond in de tuinkamer vormt een goede basis. Hier gebruiken we onder meer woonbeton, keramische tegels of Schellevis tegels om een luxe en comfortabele ondergrond te creëren.
 • Schuif- en vouwdeuren tuinkamer: wij houden van openheid. Vandaar dat we vaak werken met glas, schuif- en vouwdeuren. IJzersterke kwaliteit met stalen of aluminium ramen, schuifdeuren of vouwdeuren.

Naast deze componenten heb je natuurlijk ook inspraak op zaken als de binnenwanden, dak interieur, kozijnen en dakafwerking.

Bekijk referentieprojecten tuinkamer

Door de jaren heen hebben we al talloze luxe buitenverblijven, tuinkamers, bijgebouwen, kapschuren, poolhouses en tuinhuizen gerealiseerd. Nieuwsgierig geworden naar wat we voor jou kunnen bouwen? Hier bekijk je al onze referentieprojecten.

Glazen of houten tuinkamer aan huis?

Overweeg je om een luxe tuinkamer in je tuin te laten bouwen? Het team van De TuynKamer helpt je graag op weg om een goed beeld te vormen van de mogelijkheden. Een glazen tuinkamer of houten tuinkamer is absoluut een aanwinst voor je thuis. Neem contact met ons op, we adviseren je graag om tot jouw droom tuinkamer te komen.

Tuinkamer aan huis - De TuynKamer
Klassieke tuinkamer aan huis
Tuinkamer aan huis met rieten dak

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Wat zijn de tuinkamer aan huis kosten?

Passie. Maatwerk en perfectie.

Dit is natuurlijk een vraag die bij iedereen snel te binnen zal schieten. Het eenvoudige antwoord is dat dit niet op voorhand is door te geven. Zoals aangegeven is een houten tuinkamer aan huis altijd maatwerk. De kosten van de tuinkamer zijn dan ook sterk afhankelijk van zaken als: grootte, hoogte, materialen en afwerking. In welke mate wil je de componenten in je huis verwerkt hebben? Wanneer je wil weten wat een tuinkamer aan huis kost vragen we je om contact op te nemen. Aan de hand van jouw wensen kunnen we al vrij snel een gerichte indicatie geven.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.