Kapschuur met berging

Een luxe kapschuur met berging biedt enkele ijzersterke voordelen. In de eerste plaats is het een verrijking van je tuin en buitenruimte. De extra ruimte is natuurlijk praktisch, maar een prachtige houten kapschuur betekent ook een upgrade van je woning. In dit artikel leggen we de voordelen uit, vertellen we waar je op moet letten en laten we zien hoe De TuynKamer kapschuren van topkwaliteit bouwt.

Wat is een kapschuur?

Een kapschuur is een type buitenruimte dat vaak als een schuur of overkapping gezien wordt. Het bekendste kenmerk van een kapschuur is het asymmetrische dak. Dit houdt in dat de kapschuur is voorzien van een dak dat aan één zijde een flauwere hellingshoek heeft, ten opzichte van de andere zijde.
Bij De TuynKamer ontwerpen en bouwen we luxe kapschuren met berging, vaak op basis van houtconstructies. Een kapschuur is zeer veelzijdig te gebruiken en dat maakt het vandaag de dag populair.

Dit zijn de voordelen van een kapschuur

Mensen die op zoek zijn naar een extra buitenruimte in hun tuin kiezen regelmatig voor een kapschuur met berging. Met name vanwege die veelzijdigheid die het biedt. We hebben enkele voordelen van onze kapschuren op een rij gezet:

 • Esthetische uitstraling: op basis van een aantrekkelijk ontwerp creëren we een bijzonder fraaie toevoeging aan je tuin. Dat biedt een esthetische meerwaarde.
 • Extra ruimte, altijd fijn: een kapschuur met berging biedt natuurlijk extra opbergruimte voor onder meer gereedschap, fietsen en tuinmeubilair.
 • Altijd maatwerk: bij De TuynKamer ontwerpen en bouwen we altijd luxe kapschuren die tot in de kleinste details aansluiten op jouw wensen en behoeften.
 • Bestand tegen weersinvloeden: een kapschuur zorgt voor beschutting tegen zon en regen. Je kunt deze buitenruimte comfortabel en ontspannen gebruiken.
 • Veelzijdig te gebruiken: een kapschuur met berging kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Van extra opslag tot lounge of hobbyruimte.
 • Extra leefruimte: creëer een extra plek buitenshuis waar je maximaal kunt genieten van het buitenleven.

Met een luxe kapschuur van De TuynKamer kies je voor een karakteristiek en rustiek buitenverblijf. Vaak werken we met houten constructies die bijdragen aan een landelijke uitstraling. Daarmee maken we een sfeervolle buitenruimte die volledig past bij jouw behoeften. Wanneer je aangeeft wat jouw wensen zijn, kunnen wij daar de beste materialen en constructie bij ontwikkelen.

Kapschuur met berging bouwen? Hier letten wij op

Het is een belangrijke onderneming om een kapschuur met berging en/of overkapping te laten bouwen. Dan is het zaak om helder voor ogen te hebben wat jouw wensen zijn en om dit duidelijk te communiceren met onze vakmensen te communiceren. Dan zorgen wij er namelijk voor dat het visuele ontwerp zo goed mogelijk aansluit bij hetgeen jij voor ogen hebt. Daarnaast zijn dit belangrijke overwegingen:

 • Bepaal het doel en functie: stel vast waar je kapschuur aan moet voldoen en welke criteria hierbij passen.
 • Vaststellen van stijl: onze architect werkt een 3D-ontwerp uit in de stijl die jij voor ogen hebt, voorzien van een uitstraling die past bij jouw huis en tuin.
 • Kwalitatieve materialen: wij werken met houten constructies van topkwaliteit en kiezen waar mogelijk voor stijlvolle en duurzame materialen.
 • Praktische zaken: denk aan afmetingen, positionering in de tuin, isolatie en ventilatie, elektriciteit en water, plus andere essentiële aspecten. Wij nemen alles mee in het ontwerp.
 • Zicht op budget: stel een realistisch budget op en wij houden in de uitwerking rekening met de best passende mogelijkheden. Daarbij doen we alles in overleg.

Tot slot: we raadplegen altijd lokale bouwschriften en eventuele vergunningseisen zodat we precies weten wat er gevraagd wordt voor het realiseren van jouw nieuwe kapschuur c.q. buitenruimte.

Kapschuur berging + overkapping

In ieder ontwerp dat we maken laten we een visueel aantrekkelijk design zien, maar belangrijker nog: dat ook comfortabel is, aan alle functionaliteiten voldoet en van topkwaliteit is. Onze traditionele kapschuur met overkapping is een zeer geliefde buitenruimte met unieke vorm. Hoe je de kapschuur ook wenst te gebruiken, het is geschikt voor ieder seizoen. En daarmee ideaal als ontspanningsruimte, werkplek of opslag. Van oorsprong kennen we veelal de boeren kapschuur, vandaar dat we vaak kiezen voor een rustieke uitstraling. Beschik jij over een landelijke tuin? Dan komt onze houten kapschuur met eikenhout, zwart Zweeds rabat en authentieke Hollandse dakpannen optimaal tot zijn recht.

Maatwerk kapschuur

De TuynKamer maakt altijd maatwerk kapschuren. We werken niet met standaardmodellen, maar zorgen dat de kapschuur maximaal aansluit bij jouw wensenpakket. Dat biedt jou de vrijheid om een droom buitenruimte te creëren. Alle houten buitenverblijven die wij bouwen zijn gebaseerd op een aantal vaste componenten. En elke component is weer volledig naar eigen wens aan te passen. Dat start bij een fundering, onderbouw en constructie en gaat door tot buiten- en binnenwanden, dak interieur en exterieur en afwerking. We werken met enkel materialen van hoogwaardige kwaliteit. Wanneer alle componenten bij elkaar samenkomen dan ontstaat jouw unieke kapschuur met berging. Weet je nog niet helemaal exact wat je wil? Onze specialisten adviseren je graag om tot de beste opties te komen.

Bekijk onze kapschuur projecten

Door de jaren heen hebben onze vakmensen (enorm) veel ervaring opgebouwd in het ontwikkelen van luxe kapschuren. Wanneer je inspiratie op wil doen adviseren we om onderstaande creaties te bekijken. Daarin zie je die veelzijdigheid terug.

 • Kapschuur Hedel: deze L-vorming kapschuur bevat een zithoek, bergingsruimte en overkapping met laadpaal voor elektrische auto.
 • Kapschuur Zuidland: prachtige kapschuur met uitzicht op de tuin, unieke combinatie van eikenhout, zwart Zweeds rabat en stalen schuifdeuren.
 • Kapschuur Dongen: ruime eikenhouten kapschuur met overkapping die een breed zicht op de tuin geeft.
 • Kapschuur Drouwen: een eiken kapschuur met weids uitzicht vanuit 3 zijden dankzij de aluminium schuifdeuren.

Wat kost een kapschuur met berging?

Bij De TuynKamer ben je aan het juiste adres voor unieke maatwerkoplossingen. Dat maakt het lastig om op voorhand een op te stellen. Je begrijpt ongetwijfeld dat de uiteindelijke prijs van een kapschuur met berging afhankelijk is van de vele keuzes die gemaakt worden in het project. De keuze in materialen, type constructie, voorzieningen en afwerking spelen onder meer een rol. We geven je graag een realistische prijsindicatie, neem contact met ons op. Dan brengen we je wensen in kaart en geven je een eerste prijsindicatie.

Kapschuur met berging en overkapping
Landelijke kapschuur overkapping
Kapschuur eiken overkapping

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Kapschuur kopen?

Passie. Maatwerk en perfectie.

Ben je op zoek naar een unieke kapschuur, voorzien van overkapping en berging? Het team van De TuynKamer helpt je graag! Bel om je wensen te bespreken of plan een afspraak om onze showtuin te bezichtigen.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.