Luxe poolhouse bij je zwembad

Wanneer je in de tuin beschikt over een zwembad of een mooi stukje water, is het echt een aanwinst om een poolhouse te hebben. Een exclusief bijgebouw dat grenst aan het water, zodat je maximaal kunt genieten en van alle gemakken voorzien bent. Een poolhouse biedt je luxe en comfort.

Wat is een poolhouse?

Het is bijna vanzelfsprekend, maar een poolhouse wordt altijd geassocieerd met een zwembad. Vaak grenst het poolhouse dus aan het zwembad en biedt het voorzieningen die gericht zijn op ontspanning en recreatie. Poolhuizen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten, maar het biedt in de eerste plaats vaak een plek waar mensen zich kunnen omkleden, douchen en ontspannen in de nabijheid van het zwembad. Een poolhouse beschikt in de meeste gevallen dus ook over de nodige sanitaire voorzieningen. Denk hierbij aan een doucheruimte, kleedkamer, zithoek, keuken, bar en overdekt terras. Of rust je luxe poolhouse uit met wellnessvoorzieningen zoals sauna of jacuzzi.

Luxe poolhouse, exclusieve uitstraling

Bij De TuynKamer ontwerpen en bouwen we luxe poolhouses. Bijgebouwen die staan als een huis. Van topkwaliteit, met hoogwaardige materialen en een chique uitstraling. Samen maken we van jouw huis en tuin een nóg mooier geheel. Jouw thuis is een prachtige plek waar het buitenleven omarmt wordt, waar je maximaal kunt genieten. En waar luxe en comfort hand in hand gaan. In het ontwerp houden we rekening met al je wensen rondom materialen, esthetiek, uitstraling en afwerking. Daardoor creëren we het perfecte poolhouse, dat jouw tuin een exclusieve upgrade geeft.

Poolhouse voor opslag zwembadapparatuur

Naast luxe en comfort, kan een poolhouse ook dienen voor praktisch nut. Een bijgebouw, zoals het poolhuis, wordt vaak namelijk voorzien van zwembadapparatuur. Denk hierbij aan een opslag voor reinigingsmaterialen, speelgoed en ligstoelen. Maar ook aan technische onderdelen van een zwembad, waardoor je de zwembadpomp op een nette manier kunt wegwerken.

Dit zijn de voordelen van een poolhouse

Beschik je over een heerlijk zwembad in de tuin? Dan kan een poolhouse eigenlijk niet ontbreken. Naast het feit dat een extra bijgebouw een luxe uitstraling geeft aan je huis en tuin, is het vooral ook erg praktisch door de extra ruimte en veelzijdigheid die het poolhouse biedt. Hiermee breng je gemak en comfort naar het volgende niveau. Dit zijn wat ons betreft de beste voordelen van een poolhuis naast je zwembad:

 • Een luxe bijgebouw dat veelzijdig is te gebruiken.
 • Erg prettig om direct naast het zwembad te kunnen afdouchen en omkleden.
 • Voorzien van wellnessvoorzieningen om volledig te ontspannen.
 • Extra opslagruimte is altijd mooi meegenomen.
 • Goede plek om zwembadapparatuur weg te werken.
 • Een extra exclusieve uitstraling van je tuin.
 • Een bijgebouw betekent extra leefruimte en waardestijging van je woning.

Poolhouse: kies de stijl die bij je past

Een luxe bijgebouw of poolhouse kan op duizend-en-een-manieren gemaakt worden. In de basis kijken we naar jouw wensen én de mogelijkheden die jouw tuin biedt. Van daaruit maken we een ontwerp van jouw nieuwe poolhuis. Bij De TuynKamer werken we veel met natuurlijke materialen en duurzame houtconstructies. Of je nu gaat voor een landelijke uitstraling of liever een robuust, industrieel bijgebouw wilt neerzetten, we kunnen tot in de kleinste details jouw gewenste poolhouse maken. Daarbij combineren we een stijlvolle uitstraling met materialen van topkwaliteit. We benutten elke centimeter zo gunstig mogelijk en letten bij de positionering ook zorgvuldig op de beste plek.

Weet jij al welke stijl je voor ogen hebt?

 • Strak en modern
 • Landelijk en rustiek
 • Robuust en industrieel

Wat je stijl ook is, we ontwerpen jouw droom poolhouse. Van tekening tot materialen en constructie, het verschil wordt gemaakt in de kleinste details. Vandaar dat onze specialisten met de grootste zorgvuldigheid te werk gaan.

Een poolhouse: volledig maatwerk

De poolhouses die wij creëren zijn altijd volledig maatwerk, afgestemd op jouw ideeën. Die we vanuit onze ervaring verder uitwerken om zo tot het ideale poolhouse te komen. Daarbij kun jij het bijgebouw geheel naar eigen wens samenstellen. Bij de ontwikkeling van een poolhouse werken we namelijk met verschillende componenten. Wanneer je een duidelijke voorkeur hebt voor een bepaald type materialen, verwerken we dat in het ontwerp. We bespreken graag je wensen over:

 • Onderbouw: een stevig fundament is het startpunt van ieder poolhouse. Kies daarom voor bijvoorbeeld bluestone hardsteen poeren, hardsteen onder de wand of gemetselde borstwering.
 • Constructie: kies voor hoogwaardige houten constructies, zoals eikenhout, Douglas hout, Red Cedar hout of geverfd merantihout of mahoniehout.
 • Buitenwanden: geef het poolhouse een luxe stijl met zwart Zweeds rabat, eiken Zweeds rabat, eiken verticaal halfhout of cementgebonden stucwerk.
 • Dak exterieur: een plat dak voor een moderne uitstraling of schuin dak voor wat meer karakter? Bij hellende daken kun je namelijk kiezen voor een rieten dak of pannendak, terwijl een plat dak vaak een strakkere uitstraling geeft.
 • Vloerafwerking: zet de toon met een prachtig afgewerkte vloer in je poolhuis. Woonbeton, keramische tegels of schellevis tegels zijn enkele voorbeelden om jouw poolhouse de stijlvolle afwerking te geven die het verdient.
 • Schuif- en vouwdeuren: we verbinden binnen graag met buiten, vandaar dat we veel met ramen, schuifdeuren en vouwdeuren werken. Ga voor glas, staal of aluminium.

Jaren ervaring in poolhouses

Een poolhouse geeft je tuin een extra dimensie. Het vormt een echte toegevoegde waarde omdat het binnen- en buitenleven met elkaar verbindt. We werken niet met standaardmodellen, maar gaan altijd voor maatwerk. Om van jouw dromen werkelijkheid te maken. Door een poolhouse te bouwen dat perfect past bij je huis en maximaal tot z’n recht komt in je tuin. Onze vakmensen vinden het leuk om mee te denken en met verrassende oplossingen te komen.

Bekijk onze poolhouse projecten

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Het is een cliché, maar in het geval van onze tuinhuizen en poolhuizen zeker waar. In de jaren dat we actief zijn hebben we menig poolhouse mogen plaatsen. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden adviseren we onderstaande projecten te bekijken:

 • Poolhouse Beekbergen: dit traditionele poolhouse is voorzien van eikenhout en Zweeds rabat. Compleet met tuinkamer, sanitaire ruimte en kleine zolder.
 • Poolhouse Cromvoirt: unieke uitstraling met stevig eikenhout. Het lichtgrijs cementgebonden stucwerk past goed met het eikenhout en water uit het zwembad. Voorzien van buitendouche, toilet en overkapping.
 • Poolhouse Oosterhout: dit eikenhouten poolhouse vormt een extra ruime tuinkamer aan het zwembad. Voorzien van keuken, grote eettafel en gezellige zithoek.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn poolhouse?

In veel gevallen heb je in Nederland een vergunning nodig om een bijgebouw in de tuin te plaatsen. Er zijn echter uitzonderingen op de regel. Hoe dat precies zit, dat lees je hier.

Wat kost een poolhouse?

De TuynKamer realiseert alleen maatwerk poolhouses, dat maakt het moeilijk om een prijskaartje aan onze tuinhuizen te hangen. Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op dit maatwerkproject. De keuze in materialen, type constructie, soort dak, lijst met accessoires en voorzieningen, plus afwerking spelen hierin allemaal een rol. Op voorhand een realistische prijsindicatie geven is daarom bijzonder lastig. Wil je toch wat meer weten? Neem dan contact met ons op, aan de hand van een kort gesprek kunnen wij een eerste richtlijn geven.

Vrijstaande tuinkamer - Modern poolhouse met zwembad
Landelijk poolhouse met zwembad
Poolhouse met binnenbad

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Poolhouse bouwen?

Passie. Maatwerk en perfectie.

De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. Een poolhouse met bar, poolhouse modern, poolhouse landelijk, luxe poolhouse of aluminium poolhouse? Onze vakmensen gaan graag voor je aan de slag om een uniek 3D-ontwerp te maken. Van daaruit krijg je een goed beeld van het poolhuis, alle materialen en het bijbehorende kostenplaatje.
Liever wat meer poolhouse ideeën opdoen? Maak dan een afspraak en bezoek onze showtuin.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.