Vrijstaande tuinkamer

Wanneer je maximaal van het buitenleven wil genieten, is een luxe tuinkamer een geschikte oplossing. Een vrijstaande tuinkamer in je tuin zorgt ervoor dat je tijdens alle 4 de seizoenen kunt genieten van buiten. Je creëert daarmee op een slimme manier extra leefruimte, beschermt tegen weersinvloeden zoals wind en regen.

Waarom een vrijstaande tuinkamer?

Een tuinkamer is over het algemeen een volledig afgesloten buitenruimte, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een veranda. Daardoor is het mogelijk om de warmte in de tuinkamer te behouden en ondervind je zo min mogelijk hinder van weeromstandigheden. Een vrijstaande tuinkamer in je tuin kan een praktische en esthetisch aantrekkelijke manier zijn om de leefruimte uit te breiden en zo goed mogelijk te profiteren van de schoonheid van de tuin.

Dit zijn andere voordelen van een tuinkamer:

 • Volledig op maat: een vrijstaande tuinkamer kan compleet afgestemd worden op jouw wensen, zonder dat de structuur van het hoofdgebouw beïnvloed wordt.
 • In verbinding met buiten: tuinkamers zijn vaak voorzien van grote ramen of glazen wanden, dat brengt veel natuurlijke lichtinval in de ruimte. Deze lichte en luchtige sfeer helpt om meer in verbinding te raken met de natuur.
 • Meer waarde: een goed ontworpen en sterk gebouwde tuinkamer kan een positieve impact hebben op de waarde van je woning.
 • Meer privacy: een vrijstaande tuinkamer biedt een extra, afgezonderde ruimte. Daar kunnen mensen zicht terugtrekken en ontspannen, zonder gestoord te worden.

Tuinkamer: totaal maatwerk

Bij De TuynKamer is een vrijstaande tuinkamer altijd volledig maatwerk. Dat betekent dat jouw droom tuinkamer dus volledig gebouwd kan worden. In eerste instantie inventariseren we wat jouw wensen en eisen zijn, op basis daarvan maken we een eerste ontwerp. Dit geeft jou een compleet en realistisch beeld van jouw gloednieuwe tuinkamer. Elke tuinkamer bestaat uit een aantal vaste componenten, zoals constructie, binnenwanden, vloerafwerking en kozijnen. Door samen ieder component tot in detail uit te werken, creëren we de tuinkamer die helemaal bij je past.

Dit zijn de overige componenten waar we mee werken:

Tuinkamer inrichten of inspiratie?

We schreven al eerder artikelen over het inrichten van een tuinkamer en waar je een tuinkamer allemaal voor kunt gebruiken. Daarin leggen we heel duidelijk uit hoe veelzijdig een tuinkamer kan zijn en geven we tips over een ideale inrichting van jouw nieuwe buitenverblijf.

Voorbeelden vrijstaande tuinkamer

Benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen ontwerpen en bouwen? Logisch, vandaar dat we graag enkele opgeleverde projecten delen. Wil je een beter beeld krijgen van onze werkwijze en wat we kunnen maken? Maak dan een afspraak en bezoek onze showtuin.

Vrijstaande tuinkamer laten maken?

Wanneer je plannen maakt om een luxe tuinkamer te laten ontwikkelen, zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Het is natuurlijk zeer gewenst dat je een hoogwaardige tuinkamer laat bouwen, die voldoet aan jouw wensen en eisen. Overweeg in ieder geval deze punten, waar de experts van De TuynKamer je graag bij helpen:

 • Vaststellen doel en functionaliteit: laten we eerst vaststellen hoe je de tuinkamer wil gebruiken, als: thuiskantoor, ontspanningsruimte of gastenverblijf? Dat heeft invloed op het bepalen van de grootte, indeling en functies van de ruimte.
 • Stel een budget vast: maak voor jezelf een inschatting over het beschikbare budget, denk daarbij naast de bouw bijvoorbeeld ook het meubilair en decoratie.
 • Een eigen stijl: samen denken we na over de stijl en sfeer die je wil creëren met jouw tuinkamer. Dient het perfect te passen bij je woning of mag het juist op zichzelf staan? We zorgen ervoor dat de tuinkamer aansluit bij jouw wensen en past bij jouw huis en tuin.
 • Keuze in materialen: we werken met diverse duurzame en hoogwaardige materialen. We kijken per component welke materialen we het beste kunnen gebruiken.
 • De juiste positionering: samen bepalen we de ideale locatie en ligging van de tuinkamer in je tuin. Zodat dit optimaal past bij je tuin en woning. Hierbij kijken we naar privacy, uitzicht, natuurlijk licht en bescherming tegen weersinvloeden.
 • Conform regelgeving: de experts van De TuynKamer controleren de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen en zorgen dat je met de bouw van de nieuwe tuinkamer voldoet aan alle voorschriften.
 • Voorzien van alle functionaliteiten: we brengen in kaart welke voorzieningen in de tuinkamer geïnstalleerd moeten worden: sanitair, verwarming, elektriciteit, internet enzovoorts. Dit helpt om het comfort en de functionaliteit van de ruimte te verbeteren.

Luxe tuinkamer: meer licht en meer ruimte

Comfort en luxe. Het is iets waar mensen zich graag in onder dompelen. En het liefst natuurlijk in en rondom de eigen woning. Met een houten tuinkamer van De TuynKamer sla je 2 vliegen in 1 klap. Je realiseert namelijk extra leefruimte maar haalt tegelijkertijd buiten naar binnen. Dankzij de glazen ramen of glazen wanden waan je je buiten, in de natuur. En het mooie is, deze extra ruimte is altijd te gebruiken. Ongeacht de tijd van het jaar.

Stel je voor: een oase van rust en comfort, verscholen in je eigen achtertuin. Dat is precies wat een op maat ontworpen en gebouwde luxe tuinkamer voor jou kan betekenen. In een tijd waarin we meer dan ooit op zoek zijn naar rust en sereniteit, biedt een luxe tuinkamer de perfecte oplossing. Het is een toevluchtsoord weg van de drukte van het dagelijks leven en waar je je kunt onderdompelen in pure ontspanning.

Een vrijstaande tuinkamer biedt meer dan alleen extra leefruimte. Het is een statement van elegantie, een uiting van verfijning en jouw persoonlijke stijl. Samen kiezen we zorgvuldig voor kwalitatieve materialen en een hoogwaardige afwerking. We bouwen een uniek meesterwerk, volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften. Het is de ideale plek om samen te komen.

Vrijstaande tuinkamer - Modern poolhouse met zwembad
Poolhouse tuinhuis aan zwemvijver
Tuinhuis glazen schuifdeuren

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Samen realiseren we een droom tuinkamer

Passie. Maatwerk en perfectie.

Jouw nieuwe vrijstaande tuinkamer wordt een perfecte aanvulling op jouw huis en tuin. Dat is één ding dat zeker is. Onze experts zetten hun jarenlange ervaring in houtbouw en het ontwerp van buitenverblijven in om het beoogde resultaat te behalen. Met een nieuwe tuinkamer maak je van jouw thuis een nóg fijnere plek. Daarmee worden mooie momenten tastbaar, in de vorm van een prachtige extra ruimte. Buitenhuis, maar toch ook binnen.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.