Tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping? Het bied je dé gelegenheid om te genieten van het buitenleven. De luxe tuinhuizen van De TuynKamer zorgen namelijk voor een optimale verbinding met je tuin en de natuur.

Waarom een tuinhuis met overkapping?

Een tuinhuis is het centrale punt van een buitenverblijf. Het vormt een plek van rust en ontspanning. Wanneer het luxe tuinhuis voorzien is van een overkapping, kun je zowel binnen als buiten het verblijf genieten. Ongeacht de weersomstandigheden. De exclusieve tuinhuizen van De TuynKamer ademen luxe dankzij de unieke ontwerpstijl: de combinatie van natuurlijke materialen, landelijke uitstraling en aandacht voor het buitenleven. Waarbij topkwaliteit altijd het uitgangspunt is, dankzij onze ervaring in houtbouw en mogelijkheden in maatwerk.

Dit zijn dé redenen om voor een tuinhuis met overkapping te kiezen:

 • Meer leefruimte: het tuinhuis is een extra kamer dat als aanvulling van de leefruimte dient. De kamer is te gebruiken voor ontspanning, sociale bijeenkomsten, werkkamer of andere activiteiten. Dankzij de overkapping geniet je natuurlijk ook van een overdekte ruimte buiten.
 • Multifunctioneel te gebruiken: een luxe tuinhuis met overkapping is voor verschillende doeleinden in te zetten. Zeker wanneer je hier met de inrichting rekening mee houdt. Denk aan een buitenkeuken, werkkamer, hobbyruimte, lounge of een fitness- of yogaruimte.
 • Bestand tegen weersinvloeden: het luxe tuinhuis en de bijbehorende overkapping bieden gedurende het jaar bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. Denk aan direct zonlicht, harde windstoten, regen en sneeuw.
 • Extra ruimte voor ontspanning: het is altijd fijn om een extra, afgezonderde ruimte te hebben. Hier kun je je terugtrekken en in alle rust lezen, mediteren of genieten van de buitenomgeving. Een mooie manier om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.
 • Waardevolle investering: een luxe tuinhuis inclusief overkapping heeft een positieve invloed op de waarde van je woning. Deze extra leefruimte biedt vaak een meerwaarde voor potentiële kopers.
 • Verbeterde uitstraling: een exclusief tuinhuis van De TuynKamer voegt meer esthetische waarde toe aan je tuin. We zorgen dat het past bij de stijl van je woning, zodat de uitstraling een mooie upgrade krijgt.
 • Meer opslagruimte: zoals we eerder schreven is een tuinhuis voor diverse doeleinden te gebruiken. Een extra leefruimte biedt natuurlijk ook mogelijkheden in de vorm van extra opslag.

Overkapping tuinhuis? Ontdek onze maatwerk tuinhuizen

Een tuinhuis staat vaak midden in de tuin, omringd door groen en het buitenleven. Deze extra ruimte is een absolute toevoeging aan ieder huis. Het is ons doel om het perfecte tuinhuis te ontwerpen en bouwen, dat perfect aansluit bij je wensen. Vandaar dat onze exclusieve tuinhuizen met overkapping altijd maatwerkprojecten zijn. We bieden jou de vrijheid om een buitenverblijf te creëren dat volledig aansluit bij jouw voorkeuren. Passend bij je huis, afgestemd op je tuin. We bieden een legio aan mogelijkheden waarbij je vrij bent in de keuze in materialen, vormen en stijlen.

Om je een idee te geven van wat er mogelijk is, hebben we enkele componenten uitgewerkt op onze website. Je kunt letterlijk alle kanten op met een tuinhuis inclusief overkapping. Zo zijn er namelijk meerdere opties in:

 • Fundering: we leggen de juiste basis middels een schroeffundering of betonnen fundering.
 • Onderbouw: poeren, hardsteen onder de wand of gemetselde borstwering. Wat je keuze ook is, we leveren altijd een stevig fundament voor ieder tuinhuis.
 • Constructie: voor zowel het tuinhuis als de overkapping maken we een sterke houten constructie: eiken, Red Cedar, Douglas of geverfde constructie.
 • Buitenwanden: kies onder meer voor Zwart Zweeds rabat, Eiken Zweeds rabat, Eiken verticaal halfhouts of cementgebonden stucwerk. De buitenwanden zijn bijzonder bepalend voor de uitstraling van je luxe tuinhuis.
 • Binnenwanden: zet de juiste sfeer neer in je tuinhuis. Kies bijvoorbeeld voor eiken planken, Eiken Zweeds rabat, Zwart Zweeds rabat, geverfde planken of platen, tegelwerk, betonstuc, gestuukt en geverfd of cementgebonden stucwerk.
 • Dak interieur: eiken sporen en balken, Douglas sporen en balken, eiken sporen met rieten spreilaag, geverfde sporen, balken en planken of geverfde platen. Zomaar wat voorbeelden van type afwerking.
 • Dak exterieur: voor een tuinhuis met overkapping kun je het type dak en dakbedekking kiezen dat past: plat of schuin dak, rieten dak of pannendak.
 • Dak afwerking: qua daklijsten kun je kiezen voor de juiste uitstraling. Denk aan eiken daklijsten, Red Cedar daklijsten of onbewerkte Red Cedar daklijsten.
 • Vloerafwerking: van woonbeton en keramische tegels tot aan Schellevis tegels. Een goed afgewerkte vloer biedt de nodige comfort en uitstraling aan je tuinhuis.
 • Kozijnen: raamkozijnen, stalen ramen of eiken deurkozijnen. Dit zijn zomaar wat voorbeelden van wat er mogelijk is in uw nieuwe tuinhuis.
 • Schuif- en vouwdeuren: maatwerk ramen, schuifdeuren of vouwdeuren. We werken veel met staal, aluminium en glas. Altijd van ijzersterke kwaliteit!

Dit zijn slechts voorbeelden van variaties die mogelijk zijn. Met onze jarenlange ervaring in houtbouw en prefab bouwen, weten wij exact wat er technisch mogelijk is en esthetisch bij elkaar past. Kortom: we luisteren naar jouw wensen om een droom tuinhuis met overkapping te realiseren.

Bekijk onze tuinhuis projecten

Benieuwd geworden naar onze eerder opgeleverde tuinhuizen? We kunnen er nog zoveel over schrijven, maar niets is beter dan het écht plaatje. Dit is een luxe tuinhuis in Kaatsheuvel waar optimaal genoten wordt. In Doesburg geniet men van dit tuinhuis met overkapping. Meer inspiratie op doen? Bekijk dan bijvoorbeeld dit prachtige tuinhuis in Epe. Of dit bijzondere tuinhuis in Maasssluis.

Liever alle referentieprojecten bekijken? Lees dan hier verder.

Jouw droom tuinhuis met overkapping

Geef je huis en tuin het exclusieve tuinhuis dat het verdient. We stemmen zorgvuldig alle componenten, materialen en afwerking op elkaar af. Daarmee creëren we de uitstraling die je voor ogen hebt, conform alle technische mogelijkheden en persoonlijke voorkeuren. Vanuit onze visie verbinden we de bouw met een groene wereld. We willen je tuin een extra dimensie geven door buitenverblijven te ontwikkelen met een open karakter. Waar woongenot hand in hand gaat met het buitenleven. Onze unieke tuinhuizen met overkapping vormen daar het perfecte product voor. Jouw wensen vormen het uitgangspunt, van daaruit kijken we naar wat er praktisch mogelijk is om jouw droom tuinhuis te realiseren.

Liever een prefab tuinhuis?

Vaak kiezen onze klanten voor maatwerk oplossingen, maar soms bieden onze prefab modellen ook een uitkomst. Het grote voordeel van prefab bouwen is dat het tuinhuis voor zover mogelijk al in onze fabriek gemaakt wordt. Zodra alle voorbereidingen getroffen zijn, kan het vervolgens supersnel geplaatst worden op locatie. Binnen één dag!

We werken hierbij nog steeds met materialen van topkwaliteit, echter bieden we tuinhuizen aan in diverse standaardmaten. Iets minder maatwerk dus, maar je bent dan nog steeds vrij om te kiezen in materialen, inrichting en afwerking. Bekijk de 3 modellen die we aanbieden en we geven vervolgens direct een richtprijs. Dat is wel zo makkelijk, toch?

Tuinhuis met overkapping van red cedar
Tuinhuis overkapping met tuinkantoor
Tuinhuis overkapping inrichten

Totaal maatwerk

Onze focus ligt op het leveren van maatwerk dat naadloos aansluit bij jouw voorkeuren. Hierdoor kun je met vrijheid en creativiteit jouw buitenverblijf samenstellen. Ontdek onze uitgebreide selectie aan componenten, waardoor je de mogelijkheid heeft om elk aspect van jouw buitenverblijf vorm te geven.

Jouw luxe buitenverblijf word tot in de kleinste details afgewerkt. Daarvoor ben je bij De TuynKamer aan het juiste adres.

Onze ervaring met De TuynKamer is top en uitstekend. Ze hebben met het team een prachtig tuinhuis opgeleverd. Het hele proces liep vanaf het begin op rolletjes, met een fijne communicatie en goede service. Ook geen prijsaanpassingen of iets dergelijks, gewoon afspraak is afspraak en daar houden we van.

4/5

Linda & John

Een blik uit onze nieuwste projecten

Bezoek onze showtuin

Passie. Maatwerk en perfectie.

Smaakt dit naar meer? Kijk dan rustig rond op onze website waar we naast tuinhuizen ook bekend staan om buitenverblijven, tuinkamers, gastenverblijven, veranda’s, kapschuren, tuinkantoren en poolhouses. In onze prachtige showtuin kun je voorbeelden zien van onze creaties. Maak een afspraak om ideeën op te doen. We denken graag met je mee om jouw luxe tuinhuis met overkapping te realiseren.

De TuynKamer show tuinhuis

Vraag? Laat het ons weten

Kom bij ons langs

Vul jouw gegevens in en wij nemen contact met je op om de afspraak te bevestigen.

Liever direct een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Waar ben je naar op zoek?
Tuinkantoor office

Gratis brochure?

Ontvang onze brochure boordevol inspiratie en informatie. Maak kennis met het buitenleven zoals De TuynKamer dat voor je realiseert.

Vraag een gratis digitale brochure aan.